Internacional 19/12/2017

L'exèrcit saudita intercepta un míssil houthi que es dirigia a Riad

Segons els rebels, el projectil apuntava a una reunió de líders saudites a la capital del país

Ara
1 min
Soldats lleials al govern iemenita, recolzat per l'Aràbia Saudita, retornen del front de guerra, on combaten contra els hutis, el passat 16 de desembre

BarcelonaL'Aràbia Saudita ha interceptat aquest dimarts un míssil balístic al sud de la capital del país, Riad. El projectil l'han llançat els rebels houthis del Iemen, en guerra amb la coalició àrab i el govern iemenita d'Abd Rabbuh Mansur Hadi, segons ha informat la televisió saudita, Al-Arabiya.

Els mateixos houthis han confirmat hores després el llançament, que segons la seva televisió oficial apuntava a una cimera de líders saudites celebrada en un palau de la capital del país. El portaveu dels rebels houthis, Mohammed Abdussalam, ha indicat a Twitter que el míssil era del tipus Volcano 2-H i que es dirigia cap al palau reial d'Al-Yamama.

Es tracta del segon míssil llançat pels houthis contra Riad des que va esclatar el conflicte, després d'un que va ser interceptat el 4 de novembre a prop de l'aeroport sense que es registressin danys. La coalició àrab liderada per l'Aràbia Saudita participa en la Guerra Civil del Iemen des del 2015 en suport del president reconegut internacionalment i exiliat a Riad, Abd Rabbuh Mansur Hadi.

stats