Internacional 30/07/2013

L'ex primer ministre de Mali és el candidat més votat, segons els primers resultats

Ibrahim Babakar Keita obté un avantatge provisional que li donaria la victòria per majoria absoluta i evitaria així una segona volta dels comicis

Efe
2 min

BamakoL'ex primer ministre de Mali, Ibrahim Bubakar Keita, candidat de la formació Reagrupació per Mali, té tots els números per guanyar les eleccions presidencials de Mali, segons els resultats provisionals que ha ofert el ministre de l'administració territorial, Musa Sinjo Culibaly.

A l'espera que s'acabi l'escrutini, "Keita té un gran avantatge sobre la resta de candidats", ha dit Culibaly. Si les previsions es compleixen, no caldria una segona volta.

Els comicis s'han celebrat sis mesos després que les tropes franceses intervinguessin a Mali per evitar l'avanç de les forces islamistes del nord del país.

Durant la seva compareixença, el ministre no ha ofert cap dada sobre el percentatge de vots obtinguts per Keita ni de cap altre aspirant a la presidència, i s'ha limitat a informar que fins ara s'han escrutat un terç dels vots.

Keita estaria per davant de Sumaila Cissé, membre de la Unió per la República, i Damane Dembelé, de l'Aliança per la Democràcia a Mali.

Els resultats, entre dimarts i dimecres

Culibaly ha indicat que els resultats definitius es podrien saber entre aquest dimarts i dimecres. El ministre xifra en un 53% l'índex de participació i subratlla que els ciutadans de Mali "han participat massivament" en la jornada de diumenge "amb la voluntat de deixar enrere la crisi.

Després de saber els primers resultats, els simpatitzants de Keita, més coneguts com a 'IBK', s'han concentrat aquest dimarts a la seu central del seu partit per celebrar el que ja consideren com una victòria.

La primera volta de les eleccions presidencials de Mali es van celebrar diumenge, 28 de juliol, en un ambient marcat per l'optimisme i sense que es registressin accidents d'importància durant la votació, a la qual havien estat convocats gairebé set milions de ciutadans.

stats