Internacional 22/07/2013

La UE inclou la milícia de Hezbol·lah a la llista d'organitzacions terroristes

Els Vint-i-vuit col·loquen el grup xiïta libanès a la llista negra. Tot i això, continuarà la col·laboració política amb el Líban

Reuters
1 min
Desfilada de Hezbol·lah a Beirut el 2009. AFP

Brussel·lesEls ministres d'Exteriors de la Unió Europea han decidit aquest dilluns incloure la branca militar del grup xiïta Hezbol·lah a la llista d'organitzacions terroristes de la Unió Europea, segons fonts diplomàtiques. Brussel·les respon així a les informacions d'activitats de la milícia a Europa, sobretot després de l'atac suïcida a un autobús que transportava ciutadans israelians a l'aeroport de Burgas (Bulgària) fa un any i que hauria estat perpetrat per simpatitzant de Hezbol·lah.

Fins ara Brussel·les s'havia resistit a la pressió de Washington per posar Hezbol·lah a la llista negra, argumentat que aquesta decisió podria donar encara més inestabilitat al fràgil equilibri sectari del Líban. Però la vinculació de la milícia en la guerra a Síria de la mà de les forces del president Baixar al-Assad ha acabat de convèncer els socis comunitaris. Els dos països que han liderat el veto europeu han estat Holanda i el Regne Unit.

Tot i la decisió, continuarà la col·laboració política amb el Líban, on la branca política Hezbol·lah forma part del govern.

stats