Internacional 12/01/2014

Assassinat a Sirte el viceministre d'Indústria libi

La víctima, membre de l'òrgan polític de la rebel·lió contra Gaddafi, va ser sorprès pels seus agressors quan es trobava prop del mercat de Maqmadas, al centre de la localitat

Efe
1 min

TrípoliEl viceministre libi d'Indústria, Hassan al Deroui, ha estat assassinat aquest dissabte al vespre a Sirte, a l'est del país, ha informat una font de la seguretat local. La víctima, que era membre del Consell Nacional de Transició (CNT), òrgan polític de la rebel·lió contra Gaddafi, va ser sorpresa pels seus agressors quan es trobava prop del mercat de Maqmadas, al centre de la localitat.

Els autors de l'assassinat, que viatjaven en un vehicle, van aconseguir fugir i es desconeix qui són els responsables d'aquesta acció. De moment les autoritats líbies no han fet pública cap reacció sobre l'assassinat, que és el primer d'un membre del govern després de la caiguda del règim de Gaddafi.

Símptoma de la inestabilitat

Aquest atemptat posa en evidència la situació d'inestabilitat que viu el país després de la caiguda del règim del coronel Muammar al-Gaddafi el 2011. Els atemptats i assassinats s'han multiplicat particularment a la ciutat de Bengasi, bastió dels rebels que van enderrocar el dictador Gaddafi, on s'han registrat 200 morts, la majoria membres dels diferents cossos de les forces de l'ordre, segons dades no oficials. Les autoritats atribueixen els atacs als partidaris de l'antic règim libi.

stats