Internacional 03/05/2013

S'escapen 111 detinguts d'una presó líbia

Els detinguts han aprofitat l'escàs nombre de funcionaris que vigilaven les instal·lacions i han trencat la porta principal per fugir

Efe
1 min

TrípoliAlmenys 111 presos han fugit el passat 30 d'abril de la presó de Sebha, al sud de Líbia, aprofitant l'escàs nombre de funcionaris que vigilen la presó, segons una font de seguretat de la ciutat.

Aquesta persona ha explicat que els detinguts s'han escapat després de trencar la porta principal de la presó davant la impossibilitat dels vigilants de detenir-los.

Després d'aquesta fuga massiva, diversos jutges d'aquesta província han participat en una protesta per denunciar les contínues fugides que tenen lloc en aquesta presó, així com les recents agressions de milicians contra diverses seus ministerials a Trípoli i també han exigit més protecció per portar a terme les seves tasques amb garanties.

Segons el director de la presó, Shaban Bin Naser, el 17 d'abril van fugir 64 persones i el març 20, 61, que es van sumar als 88 reclusos que van fer el mateix el desembre. En total, 324 presos han fugit en l'últim mig any.

stats