Internacional 29/04/2019

El líder de l'Estat Islàmic reapareix proclamant una "batalla de desgast"

Al-Baghdadi diu en un vídeo que els atacs a Sri Lanka són la resposta a la pèrdua del 'califat'

Ara
2 min
Abu Bakr al-Baghdad, en el vídeo que s'ha difós avui, després de cinc anys de les seves últimes imatges

BarcelonaEl líder del grup terrorista Estat Islàmic, Abu Bakr al-Baghdadi, ha reaparegut en un vídeo en què assegura que "la batalla de l'islam contra els croats" serà llarga i dolorosa perquè el grup terrorista planeja una "batalla de desgast". Donat per mort en diverses ocasions, el cap dels terroristes feia cinc anys que no es deixava veure en imatges i, de fet, la seva única aparició que havia transcendit era la proclamació del 'califat' en una mesquita a Mossul. Més envellit, ara ha tornat a l'escena pública setmanes després que el president nord-americà Donald Trump certifiqués la pèrdua del territori que controlaven els jihadistes a Síria, és a dir, la derrota militar del grup i la desaparició del 'califat'.

Al vídeo, difós a través d'Al-Furqan, la plataforma encarregada de les transmissions dels jihadistes, el terrorista més buscat del món s'adreça durant 18 minuts a un grup d'homes no identificats, a qui se'ls ha difuminat la cara. Al-Baghdadi apareix assegut a terra, sobre uns coixins i amb les cames creuades, amb una llarga barba sense retallar i el cap cobert per un mocador negre. Al seu costat hi ha un rifle recolzat a la paret.

La guerra  Mediàtica  del califa  Al-Baghdadi

Al-Baghdadi assegura als seus interlocutors que els milicians que defensaven la ciutat siriana de Baghouz no van lliurar el control d'aquest feu a les tropes kurdes, com expliquen aquestes últimes, sinó que van morir lluitant amb les botes posades pel 'califat'. El cap dels jihadistes es refereix en tot moment a episodis i fets recents, per donar proves de vida. Així, parla de la caiguda de l'algerià Bouteflika, el sudanès Al-Baixir i la victòria electoral de Netanyahu.

Al-Baghdadi felicita els milicians que van perpetrar la cadena d'atemptats a Sri Lanka, en què es van atacar esglésies i hotels i hi van morir més de 250 persones, i explica que va ser una revenja per la pèrdua del territori a Síria. A més, adverteix que l'Estat Islàmic manté la seva lluita contra els infidels.

Al-Bagdadi és un iraquià identificat com a Ibrahim Awwad Ibrahim al-Badri que es va fer fort l'any 2014 quan l'Estat Islàmic va controlar parts de Síria. L'últim cop que se'l va escoltar va ser l'agost de l'any passat, però per trobar-ne l'últim vídeo calia remuntar-se a feia cinc anys.

stats