Internacional 26/09/2013

L'Iran pretén arribar "en uns mesos" a un acord sobre el programa nuclear

En una entrevista al 'The Washington Post', el president iranià reconeix com un "primer pas" la voluntat de diàleg entre els Estats Units i Teheran

Ara
1 min

BarcelonaEl president de l'Iran, Hassan Rouhani, creu que en uns mesos es pot arribar a un acord amb el Consell de Seguretat pel programa nuclear de Teheran.

"Com més curtes siguin les negociacions, més beneficiós serà per a tothom. Tres mesos estaria bé, si són sis, també. És una qüestió de mesos i no d'anys", ha dit Rouhani.

En una entrevista al diari nord-americà 'The Washington Post' i aprofitant la seva estada a Nova York per assistir a l'Assemblea General de les Nacions Unides, el líder iranià ha reconegut que la voluntat de diàleg entre els Estats Units i l'Iran és un "primer pas" per arribar a un acord i per aconseguir una reconciliació entre els dos països.

Rouhani ha reconegut que té ple suport del líder espiritual del país, l'aiatol·là Ali Khamenei, per mantenir les converses amb la Casa Blanca.

Primera trobada d'alt nivell

Aquest dijous el ministre d'Exteriors iranià, Mohammad Javad Zarif, i el secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, debatran sobre el programa nuclear de l'Iran. Serà la primera trobada d'alt nivell entre els Estats Units i l'Iran després de 36 anys.

Zarif i Kerry parlaran en la sessió del grup diplomàtic P5-plus-1 −els cinc membres del Consell de Seguretat i Alemanya.

Després de més de tres dècades d'hostilitat entre els dos països, Rouhani ha destacat la seva voluntat i la del president nord-americà, Barack Obama, de "mirar junts cap al futur".

"Les cartes que ens hem intercanviat van en bona direcció i continuaran d'aquesta manera" [...] Necessitem un punt d'inici. Crec que aquest punt és sobre el programa nuclear", ha afegit Rouhani.

stats