Internacional 16/07/2019

Vols reviure el llançament de l'Apol·lo 11 a la Lluna? Avui és el dia

La CBS reemet el directe de fa 50 anys i algunes webs en recreen també la missió

S.s.
1 min

BarcelonaVols reviure l'emoció del llançament de l'Apol·lo 11 cap a la Lluna? Avui dimarts, quan es compleixen 50 anys d'aquell moment, és el millor dia per fer-ho. La tecnologia, i algunes ments entregades a la causa, ens fan possible avui mateix seguir el llançament com si s'estigués produint en aquest moment.

L'enginyer de software i historiador de la NASA Ben Feist ha creat, de fet, una web per seguir tota la missió Apol·lo a través de la retransmissió en directe que es va fer per a tot el món aquells dies de juliol del 1969.

'El viatge en temps real de l'arribada a la Lluna' recull el vídeo de tota la missió a més de les transcripcions de les converses entre la nau i el centre de control i les dades de les mostres lunars obtingudes amb la missió, una veritable base de dades inesgotable de tot allò relacionat amb la missió Apol·lo 11.

Però a més, aprofitant l'efemèride, el canal de televisió nord-americà CBS està emetent de nou tot el directe que va fer del llançament, amb el seu històric i ja desaparegut presentador Walter Cronkite com a mestre de cerimònies, acompanyat de l'astronauta Walter 'Wally' Schirra.

Ara que els Estats Units es preparen per tornar a trepitjar el nostre satèl·lit natural amb la missió Artemisa, el món sencer recorda aquella missió històrica que va permetre la primera petjada humana sobre la Lluna el 20 de juliol del 1969, quatre dies després del llançament que es rememora avui dimarts.

stats