Internacional 04/08/2014

L'OMS eleva a 887 els morts per l'Ebola

Nigèria detecta quatre casos més

Ara
1 min

BarcelonaL'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha elevat avui a 887 les víctimes mortals a causa del brot de l'Ebola a l'Àfrica Occidental. A més, hi ha 1.603 infectats pel virus.

Nigèria, l'últim i el país més gran afectat, té quatre casos "sospitosos o probables", després que la setmana passada confirmés la primera mort. Entre els afectats hi ha el doctor que va tractar aquesta última víctima.

L'organisme internacional ha reconegut que el brot està fora de control i reclama dels quatre països afectats una estratègia comuna i mesures extraordinàries, com el confinament i aïllament dels afectats i fins i tot l'ús dels exèrcits per fer complir els plans restrictius.

Malgrat que cada dia són més els infectats i els morts, els experts insisteixen a subratllar que és molt difícil que el virus salti a Europa. L'Ebola es transmet només per contacte directe, en tocar la pell, segregacions o sang dels pacients infectats, i per aquesta raó una de les eines bàsiques per frenar l'epidèmia és mantenir bones mesures d'higiene.

El virus té un període d'incubació d'entre 2 i 21 dies. En aquest temps no és contagiós però un cop comença la simptomatologia, l'avanç de la malaltia és molt ràpid. Aquesta celeritat fa que si hi ha un viatger infectat sigui fàcilment identificable i, per tant, s'activarien els protocols per aïllar-lo ràpidament.

Libèria és el país que més positius ha donat i és el que més mesures extraordinàries ha adoptat, com per exemple el tancament de les escoles i la suspensió de celebracions i reunions multitudinàries per tal d'evitar les aglomeracions de gent.

stats