Internacional 10/08/2015

Londres llança una ofensiva contra la contractació d'immigrants irregulars

El govern de Cameron preveu organitzar inspeccions en companyies de construcció, atenció domiciliària i serveis de neteja amb l'objectiu de caçar treballadors il·legals

Efe
2 min

LondresEl govern britànic ha anunciat aquest dilluns que endurirà les mesures contra la contractació d'immigrants irregulars. Una decisió que s'emmarca en l'ofensiva empresa per Londres arran dels milers d'intents d'entrar al país pel canal de la Mànega de les darreres setmanes. El secretari d'estat d'Immigració, James Brokenshire, ha alertat que Londres descarregarà "tota la força de la maquinària de l'estat" sobre els que donin ocupació a immigrants sense permisos. "Els ocupadors tramposos que donen feina a immigrants il·legals estan negant l'ocupació als ciutadans britànics i els immigrants legals, a més de contribuir a abaixar els salaris", ha dit Brokenshire.

El govern de Cameron preveu organitzar inspeccions en companyies de construcció, atenció domiciliària i serveis de neteja amb l'objectiu de caçar treballadors irregulars, unes mesures que se sumen als plans per obligar els propietaris d'immobles a expulsar els inquilins en situació irregular.

Intercanvi de retrets

El ministre d'Exteriors, Philip Hammond, ja va elevar el to del seu discurs contra la immigració il·legal durant una visita a Singapur aquest cap de setmana, en què va assegurar que l'arribada d'africans a Europa posa en perill el nivell de vida i les estructures socials del continent. "La diferència que hi ha entre el nivell de vida d'Europa i el d'Àfrica fa que sempre hi hagi milions d'africans tractant d'arribar al continent per motius econòmics", va assenyalar el ministre.

Per a Hammond, les lleis comunitàries fan que els immigrants confiïn que si posen un peu en territori europeu no seran retornats als seus països. "Aquesta situació no és sostenible. Europa no pot protegir-se a si mateixa, preservar els seus estàndards de vida i la infraestructura social si ha d'absorbir milions d'immigrants africans", ha sostingut.

Les paraules del ministre d'Exteriors han aixecat crítiques per part dels candidats a liderar el Partit Laborista, primer de l'oposició al Regne Unit. "Moltes d'aquelles persones que creuen el Mediterrani fugen del terrible conflicte i la crisi humanitària a Síria. El Regne Unit està fent massa poc per mirar de solucionar el problema dels refugiats a Europa", va dir Yvette Cooper. Jeremy Corby va sostenir, per la seva part, que els comentaris de Hammond estan basats en el "prejudici" i l'"hostilitat", mentre que Liz Kendall va qualificar el seu llenguatge de "deshumanitzant".

Segons l'oficina d'estadístiques europea Eurostat, el Regne Unit va rebre 31.745 peticions d'asil de ciutadans de fora de la Unió Europea (EU) durant l'any passat, per sota de països com Alemanya (202.645), Suècia (81.180), Itàlia (64.625), França (64.310) i Hongria (42.775), entre d'altres.

stats