Internacional 26/06/2020

López Obrador considera bàsic per frenar el covid-19 que les dones es quedin a casa cuidant els familiars

El president mexicà rep, un cop més, crítiques per les seves declaracions masclistes

Ara
1 min
El president mexicà Andrés Manuel López Obrador

BarcelonaEl president mexicà, Andrés Manuel López Obrador, ha rebut moltes crítiques per unes declaracions en què ha defensat que les dones s'han de quedar a casa per tenir cura de la família per lluitar contra la pandèmia. "La gent vol cambiar el paper de les dones, però la tradició a Mèxic és que les filles són les que es queden amb els pares. Nosaltres els homes som més distanciats", ha dit el mandatari.

El hashtag #AMLOMachista ha omplert ràpidament la xarxa social Twitter. "El president insisteix a enviar les dones a cuidar la família, però tenim notícies per a ell: som ciutadanes i feministes i no tolerarem la seva misogínia", ha declarat la sociòloga Claudia Castello.

No és el primer cop que López Obrador fa declaracions masclistes o que ataca el moviment feminista. Al maig ja va desfermar una polèmica quan va titllar de falses el 90% de les trucades d'auxili al telèfon 911 de dones maltractades. Els casos han pujat amb el covid-19 en un país greument colpejat per les agressions masclistes: al primer trimestre de l'any hi ha hagut més de 26.000 agressions i 244 feminicidis.

El mandatari, a més, ha estat criticat per no prendre's seriosament la pandèmia i accelerar la reactivació econòmica del país. Mèxic és el setè país del món amb més persones mortes per coronavirus, amb més de 25.000 defuncions i quasi 203.000 contagis.

stats