Internacional 22/08/2014

L'OTAN acusa Rússia d'agreujar el conflicte a l'est d'Ucraïna

Condemna l'ús d'artilleria des de territori rus i denuncia la "violació flagrant" que suposa l'entrada no autoritzada dels camions russos

Efe
1 min
Vehicles militars russos amb càrregues per a míssils antiaeris BUK-M1, a prop d'Ucraïna. MAXIM SHEMETOV / REUTERS

Brussel·lesEl secretari general de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen, ha condemnat aquest divendres Rússia per enviar "l'autoanomenat comboi humanitari" dintre de territori ucraïnès sense el consentiment de Kíev. A més a més, Rasmussen ha denunciat l'acumulació d'armes russes a la frontera, i fins i tot l'ús d'artilleria, tant des de territori rus com des de dintre d'Ucraïna.

Rasmussen ha qualificat l'entrada del comboi de camions russos "sense l'autorització de Kíev i sense la participació de la Creu Roja" de "violació flagrant dels compromisos internacionals" de Moscou. El cap de l'Aliança Atlàntica ha afegit que aquests fets "només poden fer més profunda la crisi de la regió, creada i alimentada per Rússia".

L'OTAN ha recordat també que s'han vist "transferències de grans quantitats d'armes, incloent-hi tancs, vehicles blindats i artilleria als grups separatistes de l'est d'Ucraïna". Rasmussen ha agregat que també s'ha observat una alarmant acumulació de forces aèries i terrestres russes a prop de la frontera ucraïnesa.

stats