Internacional 22/04/2015

Margallo crida el seu ambaixador a Caracas davant les ofenses "intolerables" de Maduro

El president de Veneçuela ha acusat l'Estat espanyol de donar suport al "terrorisme" i el parlament del país ha declarat Felipe González persona 'non grata'

Agències
1 min
El ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García Margallo, en la sessió al Congrés d'aquest dimarts / EFE

MadridEl ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha cridat a consultes aquest dimecres al seu ambaixador a Caracas davant de les acusacions del president de Veneçuela, Nicolás Maduro, al govern espanyol de "donar suport al terrorisme" al país sud-americà. La decisió arriba també després que el parlament veneçolà hagi declarat persona 'non grata' l'expresident espanyol Felipe González per assessorar l'oposició política d'aquest país.

Margallo ha considerat "absolutament intolerables" les paraules de Maduro i ha explicat, des del Congrés, que havia decidit cridar a consultes l'ambaixador davant del "grau d'irritació verbal" del president veneçolà. Poques hores abans, des del seu programa de televisió, Maduro havia afirmat que "des d'Espanya es dóna finançament i suport logístic, polític i diplomàtic" als intents de "derrocar el govern democràtic i legítim de Veneçuela".

A la mateixa sessió del Congrés, el coordinador federal d'IU, Cayo Lara, ha demanat que els dos països "aparquin la tensió", i ha dit que el que cal "no és precisament l'antagonisme perquè no ajuda gens", sinó "el desenvolupament de les relacions comercials".

stats