Internacional 30/01/2014

La Comissió Europea obliga Malta a posar condicions per vendre el seu passaport

L'illa ven des de principis d'any la seva ciutadania per 1,15 milions d'euros. Ara caldrà residir a l'illa almenys 12 mesos i fer-hi inversions

Ara
1 min
Roda de premsa conjunta a la Velletta del primer ministre maltès amb el ministre d'afers eropeus. REUTERS

BarcelonaMalta continuarà venent el seu passaport per 1,15 milions d'euros, tal com fa des d'inicis d'any, però ara amb noves condicions. Les pressions de la Comissió Europea han obligat finalment el govern maltès a posar noves condicions a la venda de la seva ciutadania, com residir a l'illa almenys 12 mesos i fer-hi inversions.

Diversos països de la Unió Europea han denunciat la proposta maltesa, ja que amb el passaport de la petita illa és possible circular i fer negoci per tot l'espai Schengen.

Fins ara Malta no havia posat condicions als rics que volguessin aconseguir la seva nacionalitat. Segons el comunicat conjunt difós pel govern i la Comissió Europea, a partir d'ara serà necessari demostrar que s'ha residit a Malta durant un període de 12 mesos per poder expedir el certificat de naturalització.

La comissària de Justícia de la UE, Viviane Reding, va matisar ahir que tots els que vulguin sol·licitar el passaport "han de tenir un lligam important amb el país".

stats