Internacional 18/12/2014

Denuncien la mort cruel de milers de gossos per a la indústria pelletera xinesa

La pell dels animals, escorxats en condicions deplorables, es fa servir per fabricar guants i sabates i altres objectes que són exportats arreu del món 

Efe
2 min
Captura d'una de les gravacions clandestines

PequinMilers de gossos són sacrificats a la Xina per confeccionar amb la seva pell guants, sabates i altres productes de pelleteria, molts dels quals acaben sent exportats arreu del món. Ho ha denunciat aquest dimarts l'organització ecologista PETA (sigles en anglès de Persones pel Tractament Ètic dels Animals). L'entitat ha difós diversos vídeos on es veu com són sacrificats els gossos, unes gravacions molt dures que poden ferir la sensibilitat dels espectadors, raó per la qual l'ARA ha decidit no publicar-les. Aquells lectors que, tot i aquest advertiment, vulguin veure'ls, ho poden fer a la pàgina web de l'organització, en la qual s'especifica: "Després de veure aquest vídeo, és possible que no tornis a comprar mai més cuir".

L'informe inclou fotos i vídeos enregistrats clandestinament a l'interior de fàbriques xineses del sector pelleter. Alguns escorxadors arriben a sacrificar 100 o 200 gossos al dia per confeccionar amb ells cuir per a accessoris de pell com ara cinturons, ninots o fins i tot jaquetes. "Gran part del cuir del món prové de la Xina, on no hi ha lleis que castiguin l'abús contra animals sacrificats per la seva pell", adverteix l'organització, que afirma que després del seu estudi "la gent ha de pensar-s'ho dues vegades abans de tornar a comprar alguna cosa amb cuir".

L'estudi, fruit d'un any de recerca, s'ha realitzat mitjançant visites a tres escorxadors i fàbriques l'artesania de la Xina, que segons PETA produeixen també objectes que després s'exporten a altres mercats, encara que l'informe no en dóna noms concrets.

El cuir obtingut dels gossos és més gruixut i de pitjor qualitat que el procedent del bestiar boví o oví, per la qual cosa acostuma a ser més barat.

Més conscienciació

En els últims anys, a la Xina ha crescut la conscienciació contra el maltractament als animals, amb especial sensibilitat cap als gossos, que també són de vegades consumits en restaurants, encara que molts d'ells estan circumscrits a regions aïllades del país, com el sud o zones habitades per l'ètnia coreana.

En aquest procés de conscienciació s'han produït "alliberaments" de centenars de gossos que eren portats a escorxadors per utilitzar la seva carn o la pell, i també hi ha hagut moltes veus que han demanat el tancament del famós Festival de la Carn de Gos de Yulin, al sud del país.

stats