Internacional 09/08/2019

Els manifestants de Hong Kong fan una seguda de protesta a l'aeroport

Tenen previst continuar a les instal·lacions fins diumenge

Efe
2 min
Els manifestants, durant la protesta aquest divendres a l'aeroport internacional de Hong Kong.

Hong KongEls manifestants de Hong Kong han començat aquest divendres una seguda a l'aeroport d'aquesta regió semiautònoma xinesa amb l'objectiu de "crear consciència entre els viatgers internacionals" sobre l'actual crisi política, segons han explicat els mateixos participants a la protesta. Els manifestants tenen previst estar-se a l'aeroport fins diumenge.

Els activistes s'han concentrat a primera hora de la tarda a la sala d'arribades de l'aeroport internacional de Hong Kong. Portaven pancartes que deien "Salva Hong Kong de la tirania i la brutalitat policial!" o "Bufet lliure de gas lacrimogen disponible en 13 districtes", en referència sarcàstica al desplegament policial durant les últimes setmanes per dispersar multituds.

La protesta, organitzada a través de les xarxes socials i anunciada com "una manifestació de 10.000 persones que saluden els viatgers", ha atret centenars d'activistes. Alguns han distribuït fullets en diferents idiomes –en anglès, xinès, espanyol i japonès– per explicar als visitants els motius de la seva mobilització.

Com a resposta a la manifestació, l'Autoritat Aeroportuària de Hong Kong ha establert que qualsevol persona que vulgui accedir a l'aeroport haurà de mostrar el seu bitllet a l'entrada. En cas contrari, se li prohibirà l'entrada. Aquesta mesura es mantindrà fins diumenge a la nit.

És la segona vegada que els manifestants protesten a l'aeroport de Hong Kong des de l'inici de les mobilitzacions contra un polèmic projecte de llei d'extradició, ara suspès, que es va trobar amb l'oposició de diversos sectors de la societat que consideraven que limitaria la independència judicial de Hong Kong i podria permetre lliurar activistes o periodistes a la Xina. Els manifestants han tornat a exigir la retirada de la llei. També demanen que s'estableixi un comitè independent per investigar la presumpta mala conducta policial.

Els manifestants han distribuït fulletons informatius entre els passatgers.

La seguda és una de les activitats convocades a la ciutat aquest cap de setmana, després de la vaga general de dilluns passat que va interrompre l'activitat de l'excolònia britànica. Per la seva banda, la cap del govern local, Carrie Lam, ha alertat aquest divendres en una roda de premsa que els empresaris estan preocupats per l'impacte que les protestes poden tenir en l'economia de la regió. "Estic molt preocupada i faig una crida a la calma i a la racionalitat per ajudar-nos a superar aquesta situació", ha dit la mandatària.

Diversos líders empresarials també han parlat durant la roda de premsa, i han assegurat que el sector comercial i de la indústria minorista ha experimentat una disminució en les seves activitats durant els últims mesos. La vaga de dilluns, que va paralitzar la ciutat, va ser l'últim gran capítol de les manifestacions que van començar a principis de juny a Hong Kong.

stats