Internacional 16/04/2013

"Tothom estava molt desconcertat, trucant per telèfon per dir que estaven bé": 3 testimonis de les explosions a la marató de Boston

Tres catalans que eren a la marató de Boston expliquen a l'ARA com van viure el moment de les explosions

Ara
2 min
UN FINAL DRAMÀTIC
 01. Un home ferit a la línia d'arribada de la 117a Marató de Boston. 02. Imatge difosa  per Twitter de l'abast de dues de les explosions al final de la cursa. 03. Ferits en una de les dues explosions que es van produir a la meta. 04. Obama parlant amb l'FBI  per telèfon des de la Casa Blanca. El president dels EUA va posar en marxa una investigació i es va adreçar a la nació des de Washington poc després de les tres explosions.

BarcelonaTres catalans que aquest dilluns eren a la marató de Boston expliquen a l'ARA com van viure el moment de les explosions.

Bruna Girvent: "Tothom estava molt desconcertat, intentant saber què passava i trucant per telèfon per dir que estaven bé"

La Bruna és estudiant de telecomunicacions a la UPC i, actualment, es troba fent el projecte de final de carrera a la universitat de Northeastern, a Boston. Ahir va anar a la marató com a espectadora perquè hi tenia coneguts catalans que hi corrien. "Era a uns metres de la línia de meta, concretament, a l'últim punt on era possible arribar sense acreditació. En el moment de l'explosió ja estava marxant del lloc per un dels carrers propers a Boylston St. Vam sentir la primera explosió i vam veure el fum. Immediatament, vam començar a córrer, i és quan es va sentir la segona explosió. La reacció de la gent va ser córrer i allunyar-se de la multitud. Nerviosisme general. Els policies no sabien què fer, tampoc. La gent travessava els carrers entre els cotxes i els policies intentaven organitzar el trànsit i tot plegat. Tothom estava molt desconcertat, intentant saber què passava i trucant per telèfon per dir que estaven bé. Molta gent va entrar al metro, altres buscaven taxis, i jo vaig decidir tornar a casa caminant, mentre avisava que estava bé i intentava saber què havia passat".

Bernat Ollé: "La meva xicota era prop de la zona en el moment dels fets i va sentir l'olor de cremat"

En Bernat va participar a la marató i va creuar la meta dues hores abans de l'explosió. En el moment dels fets, ja era a casa. "Vaig acabar la cursa dues hores abans de les explosions. Vaig recollir les coses i vaig anar caminant cap a casa. Quan va passar tot, ho vaig veure des de casa, a través de la televisió. La meva xicota era a prop de la zona en el moment dels fets, i va sentir l'olor de cremat. No va sentir cap soroll de les explosions, però va veure quan la policia va aturar el flux d'atletes al pont de Mass Ave. Durant les tres hores següents a l'atemptat vam anar recollint informació sobre tota la gent del nostre equip (Cambridge Running Club), fins que els vam tenir tots comptats a través del telèfon, l'e-mail o el Facebook"

Albert Tadeo: "Dues grans explosions que van deixar tothom en silenci [...]. En pocs minuts, policia, ambulàncies, bombers..."

L'Albert va participar a la cursa i la va finalitzar pocs minuts abans de la tragèdia. "Vaig creuar la línia de meta 12 minuts abans de les explosions. Havia acabat de recollir la bossa amb la roba quan va passar. Dues grans explosions que van deixar tothom en silenci. Era dos carrers enllà i no ho vaig veure en directe. Olor de cremat, sí. En pocs minuts, policia, ambulàncies, bombers... Ràpidament ens van fer abandonar la zona i van cancel·lar la marató. Els corredors que faltaven per arribar es van haver d'aturar. El metro, el van tancar. Tothom va anar cap a casa per tancar-s'hi, en previsió de més bombes".

stats