Internacional 13/04/2015

Barcelona acollirà al juny una cimera de líders religiosos contra el fanatisme

Margallo anuncia que la cita se celebrarà al Palau de Pedralbes, on aquest dilluns té lloc una conferència euromediterrània sobre seguretat

R.mateos / M.vidal / C.mas
2 min
Mariano Rajoy, Artur Mas, José Manuel García-Margallo, entre la resta d'autoritats a la cimera de Barcelona / FRANCESC MELCION

BarcelonaBarcelona acollirà el pròxim mes de juny una cimera de líders religiosos per fer front al fanatisme i promoure accions per a la concòrdia entre civilitzacions. Ho ha anunciat el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, en la roda de premsa per informar dels acords a què han arribat els ministres del seu ram de la Unió Europea i dels països de la ribera sud del Mediterrani, reunits aquest dilluns al Palau de Pedralbes. La reunió del juny, ha indicat Margallo, tindrà lloc en aquest mateix escenari.

Un dels eixos de la cimera que se celebra aquest dilluns a Barcelona és justament el combat contra el jihadisme. Margallo ha assegurat que els conflictes a Síria i Líbia generen "inestabilitat" a tota la regió. El ministre espanyol ha reconegut que en el context europeu i mediterrani existeixen "massa iniciatives i massa poca coordinació per combatre el terrorisme jihadista". Segons Margallo, cal promoure el "diàleg intercultural i entre religions".

El ministre d'afers estangers espanyol ha reclamat més coordinació internacional per fer front a l'amenaça del jihadisme: "Si volem acabar amb el terrorisme islamista, cal anar a les arrels del fenomen i per treballar sobre elles tenim moltes iniciatives però poc coordinades", ha assegurat Margallo que ha citat organismes com l'Aliança de les Civilitzacions o altres institucions similars. "Seria el moment de coordinar-les totes", ha conclòs Margallo.

Més diàleg i menys burocràcia

En aquesta mateixa línia, la cap de la diplomàcia europea, Federica Mogherini, ha reclamat més diàleg polític i "menys burocràcia" en les relacions entre la UE i els països de la riba sud del mediterrani i ha anunciat que trobades com la que avui s'ha fet a Barcelona es faran "anualment".

"Compartim la regió més difícil i convulsa del món. Reunions com les d'avui ens mostren que cap dels grans reptes que tenim els podem afrontar sols, hem de treballar junts en una relació d'igual a igual", ha afirmat Mogherini en una roda de premsa al Palau de Pedralbes.

stats