Internacional 19/05/2014

Se suïcida per evitar casar-se

Una adolescent marroquina se suïcida a Fes perquè l'obligaven a casar-se i a deixar l'escola

Efe
1 min

RabatUna menor marroquina s'ha suïcidat a Fes, al centre del Marroc, després que la seva família l'obligués a casar-se i a deixar els estudis, segons ha informat a EFE una organització contra la pedofília. Abderrahman Bendiab, coordinador de la secció regional Fes-Meknés de l'organització No toquis el meu fill, assegura que la jove, de 17 anys d'edat i que estudiava a l'institut, va posar fi a la seva vida a finals de la setmana passada. Sembla que es va penjar.

Bendiab ha afegit que la noia patia una gran pressió psicològica per part de la seva família perquè es negava a deixar els estudis i a casar-se. Les autoritats policials de la ciutat han obert una investigació per determinar les circumstàncies de la mort de la jove.

Uns 40.000 marroquins es casen cada any sense arribar a la majoria d'edat. Les unions estan permeses si un jutge de menors les autoritza "amb una decisió motivada", segons el Codi de família.

Les ONG marroquines de signe feminista reivindiquen elevar l'edat del matrimoni als 18 anys, una proposta que xoca amb la realitat del Marroc rural i també de les zones urbanes més pobres, on és normal que les famílies casin les noies un cop arriben a la pubertat.

La majoria dels grups polítics no donen suport a la prohibició del matrimoni de menors d'edat. Un projecte actualment en discussió al Parlament, presentat pel Partit Progrés i Socialisme, s'ha trobat amb el rebuig tant dels diputats conservadors com dels progressistes.

stats