Internacional 04/04/2014

McDonald's tanca els seus restaurants a Crimea

La cadena ha ofert als seus treballadors l'oportunitat de reincorporar-se a altres establiments que té a Ucraïna

Europa Press
1 min

KievLa cadena nord-americana de restaurants de menjar ràpid McDonald's ha suspès la seva activitat als establiments de Crimea per "raons de fabricació" externes a la companyia, segons ha informat en un comunicat.

Concretament, ha tancat els establiments situats a Simferopol, Sebastopol i Yalta. Tanmateix, McDonald's confia en tornar a restablir la seva activitat quan tingui l'oportunitat.

L'empresa també assegura que la seva prioritat principal és cuidar els treballadors i, per aquest motiu, els ha ofert l'oportunitat de reincorporar-se a altres establiments de la cadena a Ucraïna.

McDonald's promet als seus treballadors que els conservarà el lloc de treball i el salari. També assegura que es farà càrrec de les despeses de trasllat i de la nova residència. A més, a aquells que acceptin l'oferta els proporcionarà allotjament durant tres mesos.

Malgrat tot, l'empresa es mostra comprensiva amb els treballadors que no acceptin traslladar-se a una altre ciutat d'Ucraïna i els proposarà finalitzar el seu contracte respectant la legislació del país.

El passat mes de març, les autoritats de Crimea van signar un acord amb el govern rus en referència a la incorporació d'aquest territori a Rússia, després d'un referèndum rebutjat per les noves autoritats de Kíev. En el referèndum, els crimeans van ratificar amb un 96,6% de vots l'annexió a Rússia.

stats