Internacional 21/07/2014

McDonald's, Pizza Hut i Kentucky Fried Chicken servien carn podrida a la Xina

Les multinacionals demanen disculpes després que s'hagi descobert que un subministrador dels restaurants manipulava les etiquetes per vendre carn caducada

Efe
2 min
Un restaurant de McDonald's, cadena que s'ha vist implicada en l'escàndol per culpa d'un subministrador

XangaiLes instal·lacions de la companyia alimentària Husi de Xangai, un proveïdor carni de diverses cadenes de menjar ràpid a la Xina —entre elles McDonald's, KFC i Pizza Hut—, han estat clausurades pels responsables de seguretat alimentària, després que l'empresa hagi sigut acusada a la televisió de vendre carn en mal estat. Un funcionari de l'administració municipal d'Alimentació i Medicaments del govern de Xangai ha confirmat a Efe el tancament de les instal·lacions de Husi per dur a terme una investigació dels fets.

Tant McDonald's com Yum! Brands —que controla Kentucky Fried Chicken i Pizza Hut— s'han disculpat en un comunicat i han avisat que alguns productes podrien no estar disponibles durant un temps al país a causa de la suspensió de compres a Husi.

Segons va denunciar aquest cap de setmana un reportatge de la televisió Dragon TV, l'empresa càrnia va falsificar sistemàticament la data de caducitat de part del producte que venia a aquestes cadenes. En el reportatge es podia veure com els treballadors d'una planta càrnia de la companyia clausurada recollien carn del terra i la ficaven a la maquinària processadora. També es mostrava com els trossos de pollastre que es fan servir per als McNuggets descartats pels controls rutinaris de les autoritats eren reprocessats una vegada i una altra fins que superaven el control.

En correu electrònic intern enviat per l'equip de gestió de Husi als seus empleats, se'ls exigia que augmentessin la data de caducitat de 10 tones de carn de vedella congelada. Aquesta carn, segons la informació, ja pudent i d'un color verdós, va ser també reprocessada, recongelada i tornada a empaquetar amb una nova data de caducitat.

Filial xinesa d'una empresa americana

Husi és la filial xinesa del Grup OSI, un conglomerat de processament alimentari amb seu a Aurora (Illinois, EUA). La filial xinesa, que processa unes 25.000 tones d'aliments anuals, va rebre a principis d'aquest mateix any un premi a la seguretat alimentària del districte de Jiading, a Xangai, on té una de les seves principals instal·lacions.

Aquesta és la segona vegada que Kentucky Fried Chicken s'ha vist esquitxat per un escàndol alimentari a la Xina. L'any 2012 es va detectar carn de pollastre amb excessius nivells d'antibiòtics.

stats