Internacional 20/02/2015

Merkel amenaça amb noves sancions si es tornen a violar els acords de Minsk

Els separatistes pro-russos donen per finalitzades les accions militars i comencen a retirar l'armament pesat en coordinació amb l'OSCE

Ara
1 min

BarcelonaEl president de França, François Hollande, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, han reclamat aquest divendres el compliment integral dels acords de Minsk i Merkel ha puntualitzat que contempla noves sancions si es tornen a violar els acords. Per la seva banda, Hollande ha dit que, tot i que els acords d'alto al foc s'han violat diversos cops, continuaran les discussions amb Rússia i Ucraïna per garantir l'eficàcia del text.

El mateix dia d'aquesta reunió entre Merkel i Hollande a París, els separatistes pro-russos han finalitzat les accions militars a l'Est d'Ucraïna i han començat a retirar l'armament pesat en coordinació amb l'OSCE, segons ha explicat un portaveu de l'autoproclamada república separatista de Donetsk. Els rebels també han afirmat que totes les localitats al voltant de Debàltseve estan sota el seu control i que descarten una ofensiva contra el port de Mariúpol, seu del govern regional de Kíev.

stats