Internacional 01/07/2015

Merkel diu que no s'obriran negociacions amb Grècia fins després del referèndum

La cancellera adverteix als grecs que l'última oferta de la 'troica' ha expirat

Ara
1 min

BarcelonaLa cancellera alemanya Angela Merkel ha dit aquest dimecres en un discurs davant del Bundestag que no s'obriran negociacions amb Grècia sobre un tercer rescat fins després del referèndum de diumenge, convocat pel govern d'Alexis Tsipras.

Merkel ha dit que de la mateixa manera que els grecs tenen dret a celebrar un referèndum, els altres 18 països de l'euro tenen dret a reaccionar i a tenir una opinió.

"Un bon europeu no és qui accepta un acord a qualsevol preu: és qui respecta la llei i ajuda a l'estabilitat de l'eurozona", ha afegit.

La cancellera ha parlat després que el govern d'Alexis Tsipras hagi enviat una última proposta als responsables de la Comissió Europea, el Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc Central Europeu (BCE) en què accepta gairebé totes les exigències plantejades pels creditors en la seva última oferta de divendres. Merkel ha replicat que la porta de la negociació continua oberta, però com que Grècia no ha complert les seves obligacions del segon rescat, l'última oferta de l'Eurogrup també expirat.

stats