Internacional 26/02/2015

Mestres mexicans denuncien la desaparició de 12 companys i la violació de 4 dones

Un professor jubilat va morir dimecres durant els enfrontaments violents entre manifestants i policies a Acapulco

Efe
1 min
Barricades a Chilpancingo en protesta per l'enfrontament entre policies federals i mestres. EFE

MèxicDiversos mestres mexicans han denunciat la desaparició de 12 dels seus companys i la violació de 4 dones després dels enfrontaments d'aquest dimarts contra la policia a Acapulco, on va morir un professor i una dotzena de persones van resultar ferides.

Manuel Salvador Rosas, integrant de la Coordinadora Estatal de Treballadors de l'Educació de l'estat de Guerrero (Ceteg), ha dit que hi ha 12 companys que "no estan ni detinguts, ni a casa seva". Pel que fa a les violacions, ha afirmat que quatre dones van ser detingudes per la Policia Federal i que alguns dels seus agents van abusar sexualment d'elles.

D'altra banda, Rosas també ha negat que el mestre jubilat Claudio Castillo, de 65 anys, fos atropellat, tal com sosté el govern federal, i assegura que la víctima va rebre cops dels agents policials. Durant els enfrontaments més d'un centenar de professors van ser detinguts, tot i que la gran majoria ja han estat alliberats.

La Ceteg ha fet en els últims dies diverses manifestacions, algunes d'elles violentes, en contra de la reforma educativa promulgada el 2013 que va eliminar privilegis de les agrupacions gremials.

stats