Internacional 06/08/2015

Metges Sense Fronteres difon el vídeo de l'últim rescat a la costa de Líbia

Les imatges mostren la recerca de supervivents des de dins d'una de les llanxes desplegades per MSF

Ara
1 min

BarcelonaMetges Sense Fronteres (MSF) ha difós noves imatges del rescat de 700 immigrants d'aquest dimecres després que la barcassa on anaven s'enfonsés davant la costa de Líbiarescat de 700 immigrantscosta de Líbia.

A les deu del matí el vaixell de rescat de MSF, 'Dignity I', va rebre l'avís d'emergència per l'enfonsament d'una embarcació de fusta amb més de 500 persones que intentaven arribar a Europa des de la costa de Líbia.

La pastera, plena d'immigrants, va naufragar quan van acostar-se a la zona dues llanxes i un vaixell de rescat irlandès. Les persones que hi havia a bord es van posar alhora al mateix costat, i això va fer que l'embarcació bolqués a l'acte.

A les tres de la tarda quan el 'Dignty I' va arribar al punt de rescat la barcassa s'havia enfonsat i a l'aigua només hi quedaven els cossos dels immigrants.

El vídeo difós aquest dijous mostra com a mesura que les llanxes de MSF s'endinsen a la zona del naufragi apareixen els cossos dels immigrants.

A les imatges es pot apreciar com grups de persones s'amunteguen a bord de petites embarcacions o, fins i tot, suren entre les aigües amb jaquetes salvavides. Tanmateix, l'escena més colpidora la protagonitza un nadó rescatat pel grup de salvament marítim de MSF.

stats