Internacional 20/08/2020

Un migrant mort i vuit de ferits en un salt de 300 persones a la tanca de Melilla

Una trentena han aconseguit entrar a Espanya i hauran de fer quarantena al CETI

Ara
2 min
Desplegament de l'exèrcit a la tanca de melilla a l'abril

BarcelonaUn migrant ha mort i vuit més han resultat ferits en un salt de 300 persones a la tanca fronterera de Melilla aquest dijous a les sis del matí, segons ha informat la delegació del govern espanyol a la ciutat autònoma. Es tracta d'un dels intents d'entrada a Espanya més nombrosos dels últims mesos, després que a l'abril ho intentessin 260 persones simultàniament i ho aconseguissin només 55. En aquest cas, aproximadament una trentena de persones que provenien del sud del Sàhara han entrat saltant la tanca que separa Melilla i el Marroc i, segons ha informat l'agència Efe, tots han sigut interceptats per les forces de seguretat.

Segons expliquen les mateixes fonts policials, la víctima mortal ha caigut des d'una alçada de quatre metres i, malgrat els intents per reanimar-lo dels serveis sanitaris de la Creu Roja, l'home no ha sobreviscut al cop. El Govern, en canvi, assenyala que la mort s'ha produït "sembla que per causes naturals". Pel que fa als agents, la Guàrdia Civil ha reportat lesions lleus de tres agents, la majoria contusions, però un d'ells ha patit una ferida al cap amb un "objecte punxant".

El govern de Melilla ha assegurat que es farà càrrec de l'atenció de la trentena de migrants, els quals estan ja en un centre d'estada temporal d'immigrants (CETI). Està previst que tots ells se sotmetin aquest mateix dijous a les proves de diagnòstic de coronavirus per detectar possibles positius -ja han començat a fer les PCR, segons fonts governamentals- i hauran de fer quarantena.

Amb tot, el govern de Melilla ha demanat a l'Estat que els traslladi a altres centres de la península per "reduir la pressió assistencial" que pateix la ciutat. El president, Eduardo de Castro (Cs), ha assegurat que fa molts mesos que els CETI estan "molt per sobre de la seva capacitat". "A aquestes persones les hem d'assistir i no hi ha cap altra manera de fer-ho, perquè no podem negar-los el més bàsic, un sostre, menjar i cures sanitàries, molt més en aquest temps", ha dit de Castro, que ha afegit: "Esperem que [el govern central] pugui habilitar un mecanisme per solucionar-ho".

stats