Internacional 06/12/2019

Milers de persones celebren a l'Índia que la policia hagi matat quatre violadors a boca de canó

Amnistia recorda que "les execucions extrajudicials" no són la solució per als abusos sexuals

Ara
2 min
Manifestants celebren aquest divendres a l'Índia la mort dels quatre acusats.

BarcelonaLa policia ha matat a trets aquest divendres a la ciutat de Hyderabad, al sud de l’Índia, quatre homes acusats d’haver violat i calat foc a una dona fins a la mort la setmana passada. La notícia de la mort dels detinguts ha fet que centenars de persones sortissin al carrer per celebrar-ho, malgrat que organitzacions de defensa dels drets humans com Amnistia Internacional (AI) han expressat la seva preocupació i han exigit que les autoritats duguin a terme una investigació imparcial dels fets. “Les execucions extrajudicials no són una solució per prevenir les violacions”, ha declarat en un comunicat el director executiu d’AI a l’Índia, Avinash Kumar.

En canvi, la policia assegura que no ha sigut una execució extrajudicial, sinó una reacció en defensa pròpia. Els detinguts havien sigut traslladats per una desena d’agents al lloc on presumptament la dona va ser assassinada, amb l’objectiu de fer una reconstrucció dels fets i intentar recuperar alguns objectes personals de la víctima, com ara el seu telèfon mòbil. És allà on la policia ha obert foc contra els acusats. El comissari V.C. Sajjanar ha argumentat que els detinguts han atacat els policies amb pedres i bastons i han aconseguit arrabassar-los les armes. Dos agents han quedat greument ferits en la disputa, segons ha explicat el comissari.

La violació i assassinat de la dona i el fet que els agressors calessin foc al seu cos per intentar eliminar-ne les proves van causar una gran commoció a l’Índia la setmana passada: milers de persones es van manifestar per exigir justícia i la pena de mort per als violadors. Aquesta mateixa setmana un altre cas va provocar indignació: un violador va calar foc a la seva víctima quan es dirigia a declarar contra ell en un tribunal. Les violacions continuen sent una de les principals plagues a l’Índia.

stats