DESASTRE AL JAPÓ
Internacional 17/03/2011

Els ministres de Medi Ambient de la UE recolzen sotmetre les centrals nuclears a proves de resistència

Un col·lectiu d'eurodiputats també reclama que es revisi la seguretat de les 143 centrals que hi ha a territori europeu

Redacció
1 min

BarcelonaEls ministres de Medi Ambient de la Unió Europea, reunits a primera hora d'aquesta tarda a Brusel·les, donen suport a la proposta de sotmetre les centrals nuclears europees a proves de resistència. Aquesta idea l'ha proposat Àustria amb l'objectiu d'evaluar la seguretat d'aquestes instal·lacions i evitar incidents com els que es troba el Japó, en què dos reactors nuclears ja han patit fuites radioactives.

A banda dels responsables mediambientals de cada país, un grup d'eurodiputats també dóna suport a aquestes proves. El president del Comitè de Medi Ambient, l'alemany Jo Leinen, ha explicat que se sumen a la proposta austríaca i demanen que les proves es facin a les 143 plantes nuclears de la UE.

Leinen ha argumentat que volen que “es revisin els estàndards de seguretat” i ha apuntat que, tot i que les centrals europees “no patiran un tsunami, hi ha altres riscos com podria ser un atac terrorista”.

Aquest col·lectiu d'eurodiputats vol que els mecanismes de resposta a la crisi a Europa “han de ser millors que a Japó” i per això calen “estàndars comuns no només de seguretat nuclear, sinó també de gestió de situacions d'emergència i de protecció civil”.

stats