Internacional 27/03/2019

Moçambic deixa de buscar supervivents del cicló 'Idai'

Les autoritats del país africà asseguren que és pràcticament impossible trobar desapareguts amb vida

Ara
1 min
Vista general des de l'aire del poble de Nhamatanda, Beira, Moçambic, després del pas del cicló 'Idai'.

BarcelonaLes autoritats de Moçambic posaran fi a les operacions de recerca i rescat de les víctimes pel pas del devastador cicló 'Idai' per aquest país africà, a més de Zimbàbue i Malawi. "Comença a ser bastant difícil creure que encara hi ha supervivents", ha admès el governador de la província de Manica, una de les afectades pel desastre natural.

Hi ha coincidit el portaveu de l'Institut Nacional de Gestió d'Emergències, Paulo Tomás: "Estem considerant tancar les operacions de recerca i salvament".

El balanç de víctimes és més desolador cada dia que passa. Entre els tres països, els morts ja són més de 700 segons xifres oficials. Els familiars dels desapareguts, que continuen buscant persones sota tones de fang i runa que han cobert pobles sencers, creuen que la xifra real és superior. De fet, els pronòstics diuen que es podria parlar d'un miler de morts.

Els equips de rescat, que reiteren la idea que ja no hi ha possibilitats de trobar supervivents, defensen que ara els esforços s'han de centrar en evitar brots d'infeccions i donar menjar i aigua als damnificats.

A poc a poc, l'ajuda humanitària comença a arribar a aquests estats africans, dels quals Moçambic ha sigut el més perjudicat. De fet, les Nacions Unides van demanar dilluns 282 milions de dòlars en donacions per finançar durant els pròxims tres mesos aquesta ajuda.

Aquest mateix organisme ha qualificat el desastre causat per l''Idai' d'una emergència de nivell 3, una categoria que ara mateix només tenen les crisis humanitàries de Síria i el Iemen.

stats