Itàlia
Internacional 23/12/2012

Monti presenta un programa i ofereix el seu "lideratge" si els partits li donen suport

L'exprimer ministre italià rebutja l'oferiment de Berlusconi per liderar una coalició, i diu que no pertany a cap formació política. Afirma que la divisió entre dretes i esquerres no és vàlida per afrontar els problemes actuals

Efe
1 min
El primer ministre italià, Mario Monti. EFE

RomaL'exprimer ministre tecnòcrata italià, Mario Monti, ha ofert el seu "lideratge" per a Itàlia si els partits accepten el seu programa de reformes. En la roda de premsa de cap d'any ha precisat que no forma part de cap moviment polític i que està més interessat en la continuïtat de les seves polítiques que en els personalismes.

Ha aclarit, però, que si un partit o una coalició planteja un programa creïble en el marc d'aquestes polítiques "estic preparat per donar-hi el meu impuls, consell i, si cal, lideratge". Quan la premsa li ha preguntat si això vol dir que està disposat a presentar-se a les eleccions s'ha limitat a respondre que "si una força política creïble em preguntés si vull presentar-m'hi, m'ho pensaria". Monti només ha descartat l'oferta del partit de Silvio Berlusconi, el Poble de la Llibertat, per formar una coalició de govern. L'exprimer ministre tecnòcrata ha opinat que no era el lloc per parlar de certes coses, i ha reblat que no ha entès "la seva línia de pensament".

Monti ha dit que espera que el nou govern compti amb una àmplia majoria parlamentària i que creu que la divisió clàssica entre dretes i esquerres ja no és vàlida per afrontar els problemes que té el país.

stats