Internacional 17/11/2017

Mor Totó Riina, antic 'capo' de la Cosa Nostra

El líder mafiós, de 87 anys, ha mort a presó després de cinc dies en coma

P. J. Armengou
1 min
Fitxa policial de Salvatore Riina, àlies Totó Riina, el més important líder de la Cosa Nostra

BarcelonaProp de les quatre de la matinada d'aquest divendres, 17 de novembre, l'històric líder de la Cosa Nostra siciliana, Totó Riina, ha mort en un penal de Parma després de cinc dies en coma. El mafiós no va sobreviure a dues operacions practicades a hospital del centre penitenciari.

El juliol passat el Tribunal de Vigilància Penitenciària de Bolonya (nord) va negar la seva excarceració, després que el Tribunal Suprem demanés que s'estudiés la seva situació pel deteriorament de la seva salut, ja que patia importants problemes cardíacs i renals i Parkinson, segons els seus advocats.

Conegut com 'il capo dei capi' (el cap dels caps), Riina es trobava a presó des del 1993 condemnat a 26 cadenes perpètues per haver comès amb les seves pròpies mans un centenar d'assassinats i d'haver-ne ordenat encara més.

Nascut l'any 1930 a Corleone, Sicília, Salvatore 'Totó' Riina és el principal responsable de la mort dels magistats antimàfia Giovanni Falcone i Paolo Borselino l'any 1992, de la qual encara es vantava fa uns anys. "Els vaig fer matar com a les tonyines", deia a presó, des d'on seguia enviant amenaces i condemnes a mort.

stats