Internacional 04/04/2015

Moren nou membres d'una mateixa família en un bombardeig prop de la capital del Iemen

Els rebels houthis acusen la coalició àrab liderada per l'Aràbia Saudita de l'atac contra civils

Efe
2 min

Sanà (Iemen)Aquesta matinada han mort almenys nou persones d'una mateixa família en un bombardeig aeri en un poble a l'oest de Sanà, la capital del Iemen, segons informa l'agència estatal de notícies, Saba, que està en mans del moviment rebel dels houthis.

Entre les víctimes hi ha tres nens, i l'atac aeri l'han dirigit contra una casa de civils, al poble de Hayar Aqash, a l'oest de Sanà, aquesta matinada.

Cinc membres més d'aquesta família han resultat ferits en el bombardeig, que Saba ha qualificat de "brutal agressió de l'Aràbia [Saudita]", país que lidera la coalició àrab que va iniciar fa més d'una setmana una ofensiva militar contra les milícies xiïtes.

Els ferits els han traslladat a diferents hospitals de la ciutat, mentre que els serveis de rescat segueixen buscant una dona encara desapareguda des de primera hora del matí després de l'atac.

Aquesta població és en una zona on hi ha una gran quantitat de campaments militars del moviment houthi i de les milícies lleials a l'expresident Ali Abdullah Saleh. El lloc ja ha estat blanc de diversos atacs de la coalició àrab des d'aquest 26 de març.

És el segon bombardeig que té com a víctimes civils prop de la capital des de l'inici de l'operació militar. En el primer dia d'operació, un atac aeri prop de l'aeroport internacional de Sanà va provocar la mort de 27 persones.

Una coalició de països àrabs va llançar fa més d'una setmana una operació militar per intentar frenar l'avanç dels rebels houthis cap a la ciutat d'Aden, on havia ressituat la seva seu el president, Abd Rabhuh Mansur Hadi, abans de refugiar-se a Riad i després de fugir de Sanà, controlada pels rebels.

Els houthis, que controlen el nord del país i part del sud, tenen el seu principal bastió a la muntanyenca província de Saada, fronterera amb l'Aràbia Saudita.

stats