Internacional 01/10/2019

Un mort i nou ferits en un atac en un institut a Finlàndia

L'assaltant duia una arma de foc i una espasa

Agències
1 min
Cotxes de policies davant del centre comercial que acull el Savo Vocational College / AFP

HèlsinkiL'escola de formació professional Savo, on ha tingut lloc el succés, està situada dins d'un centre comercial a uns quatre quilòmetres al sud del centre de Kuopio. Segons diversos mitjans locals, l'agressor estava armat amb una espasa i va entrar en una de les aules de l'escola professional, on va ferir el professor i diversos estudiants.

La majoria de joves van aconseguir fugir corrent i van alertar els companys d'altres aules, que també van poder salvar-se abans que arribés la policia, segons els testimonis. Un dels estudiants que va poder fugir va explicar al diari 'ltalehti' que l'agressor va entrar a la classe amb una bossa allargada, d'on va treure una espasa amb la qual va atacar el professor.

Mitjans locals expliquen que l'agressor va intentar escapar pels passadissos del centre comercial armat amb l'espasa i es va enfrontar a diversos agents de policia, que li van disparar dos trets abans de procedir a la seva detenció.

Segons un altre testimoni, l'agressor és un dels estudiants de l'escola professional on es van produir els successos.

"L'acte violent al centre professional Savo de Kuopio és espantós i totalment condemnable. En nom meu i de tot el govern, estenc el meu condol a tots els familiars", va escriure a Twitter el primer ministre finlandès, Antti Rinne.

stats