Internacional 03/06/2018

47 morts i 70 desapareguts en el naufragi d’una pastera a Tunísia

En els últims mesos s'ha disparat el flux de tunisians que fugen de l'atur i la falta d'expectatives cap a Europa

Ara
1 min
Un vaixell de la guàrdia costanera de Turquia busca els refugiats supervivents de la pastera que ha naufragat aquest diumenge

BarcelonaUna petita barcassa de pesca carregada de migrants es va enfonsar dissabte a la nit davant les costes de Tunísia. En tancar l’edició el balanç era de 47 morts i almenys 70 desapareguts. Segons va informar el ministeri de l’Interior del país nord-africà es van poder rescatar 68 persones, la majoria joves tunisians. I és que en els últims mesos s’ha disparat el flux de tunisians que fugen de l’atur i la falta d’expectatives vitals i intenten arribar a Europa, després que el nombre de migrants s’havia moderat des del 2013.

Segons els testimonis dels supervivents recollits pels equips de l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM) a Sfax, la segona ciutat del país, la barcassa havia salpat amb 180 persones d’una platja propera cap a les nou del vespre. Dues hores més tard va començar a enfonsar-se i van fer una trucada de socors. El ministeri de l’Interior tunisià va dir que el naufragi s’havia produït a unes cinc milles nàutiques de l’illa de Kerkennah. Un avió militar, diverses embarcacions de la Guàrdia Nacional i de l’exèrcit, així com submarinistes de Protecció Civil, van participar en el salvament. A més dels tunisians, entre els supervivents hi havia cinc subsaharians, dos marroquins i un libi.

Paral·lelament, a l’extrem oriental del Mediterrani, a l’Egeu, nou persones van morir ahir quan es va enfonsar la llanxa en què intentaven arribar des de Turquia fins a les illes gregues. Cinc persones van poder ser rescatades amb vida i una més està desapareguda. Fins a l’1 de juny almenys 649 migrants han mort intentant creuar el Mediterrani, segons les dades de l’ACNUR. Més de 32.000 han aconseguit arribar amb vida a Europa.

stats