Internacional 13/07/2019

Facebook pagarà 4.432 milions d'euros per l'escàndol de Cambridge Analytica

És la multa més alta posada mai pel regulador i respon a la filtració de dades d'usuaris

Ara
1 min
Les accions de Facebook després de conèixer-se la notícia van caure un 1,8%.

BarcelonaLa Comissió Federal de Comerç dels Estats Units (FTC) ha acordat imposar a Facebook una multa de 5.000 milions de dòlars (4.432 milions d'euros), la més gran que ha imposat mai, per la investigació sobre l'ús de dades dels usuaris per part del gegant tecnològic.

Així ho ha avançat aquest diumenge el 'Wall Street Journal', que afegia que la proposta ha estat traslladada al departament de Justícia, encarregat de fer acomplir les lleis antimonopoli als Estats Units, perquè ratifiqui la decisió.

La FTC va obrir la investigació arran de les denúncies segons les quals Facebook hauria compartit de manera inapropiada informació de 87 milions d'usuaris amb l'empresa Cambridge Analytica, la qual les va emprar per influir en les eleccions presidencials dels Estats Units del 2016 en benefici de Donald Trump, que posteriorment en va resultar vencedor.

La consultora política britànica hauria obtingut sense permís dades personals d'usuaris de la xarxa social liderada per Mark Zuckerberg, tot i que l'empresari va admetre "errors" i va demanar perdó per l'escàndol.

Les accions de Facebook van tancar la jornada amb una pujada de l'1,8% perquè la sanció s'ajusta als 5.000 milions de dòlars que l'empresa esperava. Cal tenir en compte que el gegant tecnològic va tenir uns beneficis l'any 2018 de 22.112 milions de dòlars.

Facebook, juntament amb altres gegants de la tecnologia com Amazon, Apple i Google, està immersa en una altra investigació del govern dels Estats Units relacionada amb temes de competència.

stats