Internacional 26/06/2017

Un naufragi a Colòmbia deixa 6 morts i almenys 16 desapareguts

El vaixell es va enfonsar en pocs minuts davant la costa de Guatapé, prop de la ciutat a Medellín

Efe
2 min

ColòmbiaEl naufragi d'una embarcació turística a Guatapé (Colòmbia) ahir a la nit deixa sis morts i de 16 a 31 persones desaparegudes. El vaixell, amb 170 persones a bord, es va enfonsar en pocs minuts al nord-est del país, a 80 quilòmetres de Medellín, davant els ulls de milers de persones que van veure, des de la costa, com l'embarcació es partia en dues parts.

El vaixell, batejat amb el nom 'El almirante', era utilitzat per fer passejos els diumenges per l'embassament de Guatapé. "Nosaltres estàvem fent fotos, feia un dia molt bonic, quan, de sobte, vam sentir un soroll molt fort. Es va partir la banda esquerra i va començar en enfonsar-se el vaixell cap a la banda esquerra", ha explicat un dels supervivents de la tragèdia.

Quan l'embarcació va començar a enfonsar-se, altres vaixells van acudir a l'auxili dels ocupants i van aconseguir rescatar-ne molts amb vida.

"Fins ara hem tingut informació de sis persones mortes, tres que són a l'hospital i tres que han sigut rescatades pels bussos. Hi ha 122 persones vives, que estan bé, i 31 persones que han sigut reportades com a desaparegudes", ha afirmat el president colombià, Juan Manuel Santos, que aquesta nit ha visitat el lloc de la tragèdia. Poc després que Santos fes aquestes declaracions, el director de la Unitat Nacional de Gestió de Risc de Desastres (UNGRD), Carlos Iván Márquez, ha ratificat la xifra de morts però ha reduït la de desapareguts a 16.

Les xifres dels afectats han ballat durant la nit: les autoritats van arribar a informar de nou víctimes mortals en comptes de sis, Márquez va xifrar en 133 les persones que van sobreviure, i Governació d'Antioquia va declarar "133 persones rescatades, 15 desapareguts i sis defuncions". El nombre real de desapareguts encara és una incògnita, perquè aquests vaixells no acostumen a portar un registre detallat dels passatgers i no se sap el nombre de persones que anaven a bord.

Els bussos de l'armada continuen treballant per trobar els desapareguts i s'ha obert una investigació per determinar les possibles causes, segons ha informat Santos, que ha descartat que el naufragi s'hagi produït per un excés de passatgers.

stats