Internacional 03/02/2014

Mandela deixa una herència valorada en més de 3 milions d'euros

A més de la seva família, l'expresident sud-africà llega part del patrimoni als seus col·laboradors més pròxims, a les institucions educatives per les quals va passar i al seu partit, el Congrés Nacional Africà (CNA)

Efe
2 min
Mandela "està bé", segons els metges, després de diverses proves

JohannesburgL'expresident sud-africà Nelson Mandela ha deixat una herència valorada en 46 milions de rands (uns 3 milions d'euros), segons han anunciat aquest dilluns els custodis del seu testament en roda de premsa a Johannesburg.

Mandela, que va morir el passat 5 de desembre als 95 anys, va redactar el seu testament el 12 d'octubre de 2004, i va introduir l'última esmena al text el 2008.

A més de la seva família, Mandela llega part del patrimoni als seus col·laboradors més pròxims, a les institucions educatives per les quals va passar i al seu partit, el Congrés Nacional Africà (CNA).

La xifra sobre l'herència de Mandela és estimativa, ja que exclou els beneficis derivats dels drets d'imatge, segons ha explicat el jutge Dikgang Moseneke, un dels tres custodis del testament, de 40 pàgines.

L'exadvocat i amic íntim de Mandela George Bizos i el també jutge Themba Sangoni són els altres dos encarregats d'administrar el testament. Tots dos han comparegut al costat de Moseneke en la roda de premsa, celebrada a la seu de la Fundació Mandela.

Moseneke ha revelat que Mandela estava casat amb la seva tercera i última dona, Graça Machel, en societat de guanys.

Machel té, per tant, dret a un 50% de l'herència, i disposa legalment d'un període de 90 dies per decidir si exerceix aquest dret, encara que ja ha confirmat que hi renuncia.

Tots els fills i néts de les tres dones de Mandela es beneficiaran, així mateix, d'una part del patrimoni de l'antic líder.

Els familiars més directes de Nelson Mandela han sigut informats del contingut del testament a la mateixa seu de la fundació, minuts abans que el document es fes públic.

Segons Mosoneke, cap membre del clan ha posat objeccions al testament, que s'ha fet públic per dotar el procés de "total transparència", segons el mateix jutge.

stats