Internacional 04/08/2019

Un jove empeny al buit un nen des del desè pis de la Tate Modern

El nen, de sis anys, està en estat crític. El jove que el va empènyer, de 17 anys, ha sigut arrestat acusat d'intent d'assassinat

Efe
2 min
Policies i equips de rescat, a l'exterior del museu

LondresUn adolescent de 17 anys ha sigut arrestat aquest diumenge a Londres acusat d'intent d'assassinat per presumptament haver empès al buit un nen de sis anys. El jove ha fet caure el nen des del desè pis del museu Tate Modern. El petit ha caigut una altura de cinc pisos, ja que ha arribat al cinquè nivell de l'edifici. El seu estat és crític.

Els serveis d'emergència han rebut un avís a les 13.45, hora local, sobre un incident a la coneguda galeria del centre de la capital britànica, un dels centres artístics més visitats de la ciutat. L'incident ha tingut lloc en un edifici annex, ampliació del museu, a la part més alta del qual hi ha un mirador, amb una galeria oberta que encercla l'edifici.

Segons la policia, no hi ha cap evidència que el sospitós "sigui un conegut de la víctima". Immediatament després de l'incident, el museu es va tancar i no es va permetre l'entrada ni sortida de visitants fins que va reobrir, després del trasllat del menor ferit en helicòpter.

Segons va relatar a la BBC Nancy Barnfield, testimoni dels fets, va sentir un fort soroll i una dona que cridava: "On és el meu fill, on és el meu fill?". Paral·lelament es va formar un gran enrenou al voltant d'una persona que, sense oposar resistència, va ser reduïda per membres del públic abans que arribessin els agents.

La Tate Modern va obrir les portes l'any 2000 en un edifici que antigament havia albergat una central elèctrica a la vora del conegut riu Tàmesi. Des de llavors és un dels llocs més coneguts i transitats de la capital londinenca i va ser l'atracció turística més popular del Regne Unit el 2018 amb 5,9 milions de visitants, segons xifres oficials.

stats