Internacional 05/05/2015

Trobada morta la catalana desapareguda al Nepal

Roser Palau, de 37 anys, feia trekking pel Parc Nacional de Langtang, una zona molt afectada pel terratrèmol del 25 d'abril

Ara
2 min
Efectes de l'allau de neu i pedra al parc nepalès de Langtang. REUTERS

BarcelonaLa catalana Roser Palau, desapareguda al Nepal des del dia del terratrèmol, ha estat localitzada morta, segons fonts de la família, que ha rebut la notícia del ministeri d'Afers Exteriors espanyol.

La repatriació del cos es farà, assegura el ministeri, tan aviat com sigui possible.

Palau era originària de Barcelona però havia viscut algunes temporades en diversos països de l'estranger. Des del setembre era al Sud-est Asiàtic i tenia previst tornar a Barcelona al maig.

Roser Palau volia fer senderisme pel Parc de Langtang el dia del terratrèmol i havia advertit la seva família abans que seria a la muntanya, en una zona sense cobertura de mòbil.

Encara hi ha 8 espanyols desapareguts

Amb la troballa del cos de Roser Palau, el nombre d'espanyols no localitzats al Nepal baixa fins a les 8 persones.

L'operatiu de rescat a la vall de Langtang, una de les zones més afectades pel terratrèmol –on es va produir una gran allau de neu i fang–, ha continuat durant aquest dimarts amb les tasques de recerca, però per culpa d'una forta tempesta a la zona, "que amenaça l'estabilitat del terreny i posa en risc la seguretat dels efectius", l'operació ha hagut de suspendre's temporalment.

En aquesta vall és on es buscava la catalana Roser Palau, desapareguda des del 25 d'abril. La família, del Maresme, havia criticat en més d'una ocasió la reacció lenta per part del govern espanyol.

Les tasques de recerca de la resta de persones desaparegudes continuaran demà dimecres amb un reforç de l'equip actual, informa Exteriors.

Més de 7.500 morts

El nombre de morts pel terratrèmol que fa deu dies va sacsejar el Nepal és de 7.557 i el de ferits de 14.409, segons les últimes dades oficials del govern nepalès.

Al Parc Nacional de Langtang, on s'ha trobat morta la catalana desapareguda al Nepal, s'hi han localitzat els últims dies un centenar de cadàvers.

Aquesta zona del Nepal, al nord del Kàtmandu, és una de les més turístiques del país per l'atractiu que té la serralada de l'Himàlaia.

stats