Internacional 03/02/2013

"Pot Rajoy aferrar-se al càrrec?", es pregunta la revista 'The Economist'

'The New York Times' planteja un període d'inestabilitat a Espanya si el PP no rectifica

Ara
2 min
Captura de l'article de 'The Economist'. ARA

BarcelonaLa compareixença de dissabte del Mariano Rajoy, no ha sorprès només els espanyols. La premsa internacional es fa ressò d'una roda de premsa en què el president espanyol va aparèixer a través d'una pantalla i no va haver-hi ni torn de preguntes. La cadena britànica BBC, segueix atentament el cas i, després de treure un urgent dissabte amb les declaracions de Rajoy, aquest diumenge recull les demandes del líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, perquè el president espanyol dimiteixi.

'The Economist': "Pot Rajoy aferrar-se al càrrec?"

"El PP, enfadat, assegura que és innocent. 'Mai he repartit diner nege', va dir Rajoy en un discurs dissabte. Però sembla que els espanyols no poden continuar creient-se que el PP és innocent. En volen proves. Les promeses de Rajoy de 'màxima transparència' s'hauran de veure per creure".

"Quan la justícia va començar a apuntar Bárcenas, Rajoy va respondre que el partit era víctima d'una negra i perillosa conspiració. Cospedal va dir exactament el mateix després que 'El País' publiqués els últims documents. Aquesta cançó comença a sonar repetitiva".

'The New York Times': "El líder espanyol promet transparència enmig d'una investigació per corrupció"

"Els analistes consideren que la dura defensa de Rajoy dissabte era d'esperar i era poc probable que donés detalls d'un escàndol per corrupció que els tribunals encara no han abordat. 'El terratrèmol continuarà, ja que és probable que la informació més perjudicial [per al PP] surti a la llum, i l'única manera de posar fi a aquest escàndol és tenir un tribunal que actuï amb celeritat, però per desgràcia en aquest país aquest procés podria durar anys", explica Antonio Argandoça, professor d'Economia i Ètica Empresarial de l'IESE, a Barcelona.

stats