Publicitat
Publicitat

El govern francès no descarta la pista terrorista en l'accident del vol Barcelona-Düsseldorf, tot i que "no és la principal"

Un portaveu del ministeri de l'Interior assegura que la investigació està oberta a buscar totes les explicacions possibles

L'executiu francès no descarta cap hipòtesi com a causa de l'accident, inclosa la terrorista, en la investigació dels fets relacionats amb l'estavellament de l'avió de companyia alemanya Germanwings, amb 150 persones a bord, als Alps francesos, ha informat a l'agència EFE un portaveu del ministeri de l'Interior.

"Explorarem totes les pistes, inclosa la terrorista, encara que aquesta última hipòtesi no és la prioritària", ha indicat Pierre-Henry Brandet, que ha explicat que l'avió ha fet, segons els primers indicis, una "trajectòria anormal" abans d'estavellar-se. El seu comportament de vol i el fet que desaparegués del radar poc abans del xoc ha activat l'alerta del control aeri, segons el portaveu ministerial.

Poc després de les seves declaracions, una portaveu del Consell de Seguretat Nacional dels Estats Units, Bernadette Meehan, ha dit a través d'un comunicat que "per ara" no hi ha "indicis d'un acte terrorista" en l'accident. Segons Meehan, la Casa Blanca està en contacte amb les autoritats franceses, alemanyes i espanyoles per "oferir-los la seva ajuda".

Brandet s'ha abstingut de comentar les condicions meteorològiques en el moment de l'accident, que segons la cadena especialitzada Météo eren òptimes, amb un temps sec i un cel totalment clar durant el matí.

La investigació de l'accident, segons ha indicat la ministra de Justícia, Christiane Taubira, ha quedat en mans de la fiscalia de Marsella, a la qual se li facilitaran "tots els mitjans perquè es pugui dur a terme en les millors condicions pel que fa a temps i eficàcia".

Visibilitzant l'assetjament sexual