Internacional 29/05/2017

Un nou detingut per l'atemptat de Manchester

Ja sumen 12 els sospitosos sota custòdia relacionats amb l'atac terrorista

Efe
1 min
Un agent de la policia de Manchester vigila la zona de Moss Side

BarcelonaLa policia britànica va detenir ahir un home de 25 anys per l'atemptat terrorista de dilluns passat a Manchester. La detenció eleva a 12 el nombre de sospitosos sota custòdia relacionats amb l'atac terrorista.

La policia ha informat que l'última detenció s'ha efectuat a l'àrea d'Old Trafford, on s'ubica l'estadi del Manchester United, i ha assenyalat que encara s'està registrant una casa a la zona de Moss Side, que aquest dissabte va ser desallotjada provisionalment com a mesura de precaució.

Un total de 12 homes d'entre 18 i 44 anys estan sent interrogats per la policia en relació amb l'atemptat de dilluns al Manchester Arena, que va causar 22 morts i 64 ferits. Entre ells, Ismail Abedi, el germà del terrorista suïcida Salman Abedi, un britànic d'origen libi de 22 anys que va detonar una bomba casolana a la sortida d'un concert de la cantant Ariana Grande.

A més, han sigut detinguts a Líbia un altre germà de l'autor, Hashim, i el pare, Ramadán Abedi, suposadament vinculat a un grup islamista. La policia investiga també la suposada xarxa que hauria donat suport a Salman Abedi per preparar l'atac, que va ser reivindicat pel grup jihadista Estat Islàmic. També va difondre ahir dues imatges d'Abedi captades abans que cometés l'atemptat, en què apareix vestit amb una gorra i carregant una motxilla, i ha demanat als ciutadans que aportin informació rellevant.

D'altra banda, la ministra britànica d'Interior, Amber Rudd, ha dit a la BBC que encara s'estan buscant possibles còmplices. També ha dit que el govern britànic ja està aplicant mesures per impedir l'entrada al Regne Unit de ciutadans amb possibles vincles extremistes.

stats