Internacional 09/09/2018

Una nova manifestació neonazi a Alemanya per la mort d'un jove

La detenció de dos afganesos fa témer la repetició de més violència

Ara
2 min
Uns homes encenent espelmes en memòria del jove assassinat a Koethen

BarcelonaLes alarmes s'han tornat a disparar a Alemanya per la possibilitat que es tornin a repetir els aldarulls recents a Chemnitz per part de grups d'ultradreta i neonazis arran de la mort en circumstàncies encara sota investigació policial d'un jove en una ciutat de Saxònia, a l'oest del país. Aquest diumenge més de 2.000 persones s'han concentrat al carrer a Köthen convocades a través de les xarxes socials, una trobada que s'ha convertit en un acte en contra de la cancellera Angela Merkel i la seva política d'acceptar els demandants d'asil, tal com hi obliga el dret internacional.

En un comunicat, la policia de Saxònia-Anhalt ha explicat que un jove de 22 anys va resultar mort dissabte a la nit, durant una baralla amb dos nois afganesos que han quedat detinguts, tot i que en un segon comunicat el cos va matisar que l'autòpsia ha confirmat que la víctima va morir a conseqüència d'un atac cardíac sense relació amb les ferides patides.

La ciutat de Köthen està situada al nord-oest de Leipzig i a prop de la localitat de Dessau-Rosslau, on aquest cap de setmana s'ha celebrat el congrés regional de la ultradretana Alternativa per a Alemanya (AfD), en clara ascendència electoral al país.

Per la seva banda, el responsable d'Interior del land de Saxònia-Anhalt, Holger Stahlknecht, també ha demanat a les xarxes socials que "a la violència no s'hi respon amb violència". La convocatòria de la marxa de protesta es coneix quan es compleixen dues setmanes d'una de similar a Chemnitz, també a l'est del país, que es va produir després de la mort del ciutadà alemany de mare cubana Daniel H.

El succés, pel qual van ser enviats a presó preventiva un sirià i un iraquià mentre es busca una tercera persona, suposadament també iraquià, va desfermar protestes de caràcter xenòfob a la ciutat amb participació de grups d'ultradreta i neonazis.

stats