Internacional 12/02/2013

Obama anunciarà aquesta matinada la retirada de la meitat de les tropes de l'Afganistan en un any

El president dels EUA aprofitarà el discurs de l'estat de la Unió, previst per a les 3 h de dimecres, per confirmar que 34.000 soldats nord-americans tornaran a casa a principis del 2014, segons una font coneixedora del discurs

Reuters
1 min
Tropes nord-americanes a la província de Kandahar. AFP

WashingtonLa meitat de les tropes nord-americanes que encara hi ha a l'Afganistan tornaran a casa abans del previst. Segons una font propera al president dels Estats Units, Barack Obama anunciarà en el tradicional discurs de l'estat de la Unió (a les 9 del vespre a Washington, 3 h de la matinada a Catalunya) la retirada de 34.000 del total de 66.000 efectius a l'Afganistan d'aquí un any.

La Casa Blanca accelera, d'aquesta manera, la fi de la missió a l'Afganistan, prevista per a finals del 2014. Tot i això, segons apunten els mitjans nord-americans, continua el debat entre l'administració Obama i el Pentàgon sobre quin paper han de tenir els Estats Units a partir del 2015. Mentre que la Casa Blanca alerta sobre el risc de vides humanes i el cost econòmic que tindria perllongar una missió de 10.000 homes, el Pentàgon reitera que una retirada massa ràpida podria desestabilitzar encara més el país.

stats