G-20
Internacional 05/09/2013

Obama trasllada a Rajoy la seva percepció que l'economia espanyola s'està recuperant

El president dels Estats Units convida a la Casa Blanca el seu homòleg espanyol

Europa Press
1 min

MoscouEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el president dels Estats Units, Barack Obama, han parlat sobre l'estat de l'economia espanyola a l'inici de la cimera del G-20 que se celebra a Sant Petersburg, segons fonts de la Moncloa.

Com ja va passar a la cimera de Los Cabos (Mèxic) del juny del 2012, Obama i Rajoy han mantingut una breu conversa després de saludar-se amb una encaixada de mans a l'entrada del G-20, que reuneix els líders de les principals potències i països emergents i a la qual Espanya assisteix com a convidat "permanent".

El president dels Estats Units ha traslladat a Rajoy que percebia que l'economia espanyola s'estava recuperant i que les reformes empreses del govern espanyol començaven a donar resultat, segons fonts de la Moncloa.

Rajoy ha coincidit amb Obama que hi ha símptomes de millora de l'economia espanyola, però ha afegit que calia seguir treballant i adoptant mesures, segons les mateixes fonts. De fet, Rajoy va a la cimera amb el missatge que la situació d'Espanya ha canviat i s'han aclarit els dubtes sobre un possible rescat.

Trobada a la Casa Blanca

Tots dos han parlat també de la visita pendent del president del govern espanyol a la Casa Blanca. Obama ha dit personalment a Rajoy que s'han de veure a Washington i li ha comunicat que ha donat instruccions al seu equip perquè aquesta trobada es produeixi els propers mesos, segons les mateixes fonts.

Tot i que estava previst que fos aquest mateix any quan Obama rebés Rajoy a la Casa Blanca, les eleccions americanes i l'aterratge de John Kerry a la secretaria d'Estat ha alentit aquest viatge.

stats