Internacional 05/06/2014

S'exercita bé el president?: el vídeo robat d'Obama fent pesos en un hotel

La gravació captada d'amagat per un client obre un debat a les xarxes sobre les rutines del president al gimnàs

Efe
2 min

WashingtonUn vídeo robat del president dels Estats Units, Barack Obama, fent pesos al gimnàs d'un hotel de Polònia està revolucionant les xarxes socials. La gravació s'ha escampat per internet i ha despertat tota mena de comentaris, des dels que qüestionen l'eficiència dels agents que protegeixen el president fins als que es mofen que l'entrenament d'Obama és massa senzill. El serveis secrets nord-americans han tret importància als fets i han descartat que evidenciï una bretxa en la seguretat del president.

Les imatges les va captar un hoste del mateix hotel on es va allotjar Obama en la seva visita oficial a Varsòvia aquesta setmana, i la seva autenticitat la va corroborar el portaveu del servei secret, Ed Donovan.

Al vídeo, Obama apareix en xandall i amb auriculars fent diferents exercicis de musculació, i fins i tot es pot veure com se li escapa un badall abans de començar una nova sèrie en una de les màquines.

Aliè a la gravació, el president nord-americà s'ajup per triar la mida dels pesos, combina l'entrenament de braços i cames, i corre a l'el·líptica en samarreta de màniga curta.

El portaveu del servei secret ha explicat que als hostes que van compartir gimnàs amb Obama a l'hotel de Varsòvia no se'ls va demanar que abandonessin la sala a l'arribada del president ni que s'abstinguessin de fer fotografies. Donovan va treure ferro a la situació i la va equiparar als moments en què els clients d'un restaurant fan fotos a Obama mentre menja.

Tothom que s'allotja al mateix hotel que el president nord-americà es veu obligat a passar un control de seguretat a l'entrada, per la qual cosa Donovan assegura que Obama no va estar en perill en cap moment i que els agents que vetllen per la seva seguretat eren molt a prop seu.

Encara que els nord-americans estan acostumats a veure la família Obama posant-se en forma, el vídeo d'un Obama desprevingut fent la seva rutina d'exercicis al gimnàs sense saber que està sent gravat ha rebut milers de visites i s'ha colat a totes les converses.

Fa unes quantes setmanes, Obama va protagonitzar un altre vídeo, en aquesta ocasió, preparat per la Casa Blanca, amb el seu vicepresident, Joe Biden. Junts corrien pels passadissos de la mansió presidencial per conscienciar la població de la importància de fer exercici físic.

stats