Internacional 15/03/2015

Onze menors entre els 49 morts en l'accident d'un autobús al Brasil

El vehicle va caure per un barranc de 400 metres en una carretera de l'estat de Santa Catarina, al sud del país

Efe
2 min
Captura de pantalla de la notícia al diari 'O Globo'

Rio de JaneiroLes autoritats brasileres han informat que hi ha 11 menors entre els 49 morts en l'accident d'un autobús ocorregut aquest dissabte en una carretera de l'estat de Santa Catarina, al sud del país, segons han informat mitjans locals. El govern de Santa Catarina ha confirmat que els morts són vuit nens, tres adolescents, 14 homes i 24 dones, mentre que hi ha 10 ferits que continuen ingressats en hospitals de la regió.

Totes les víctimes de l'interior de l'autobús ja han estat retirades, segons un comunicat oficial del govern regional. No obstant això, no es descarta que hi hagi més cadàvers sota l'autobús o al bosc del barranc de 400 metres per on es va estimbar el vehicle quan circulava per una zona de serra a la carretera SC-418 a l'altura del municipi de Campo Alegre, situat a 235 quilòmetres al nord de Florianópolis, la capital regional.

Les autoritats han divulgat una llista de 58 ocupants de l'autobús, que ha facilitat l'empresa Costa & Mar Turismo, propietària del vehicle, dels quals nou encara no han estat identificats entre les víctimes. Tot i això, un dels dos nens que continuen hospitalitzats no ha estat identificat i el govern regional no ha informat de la identitat d'un ferit amb pronòstic estable que és a l'hospital de la localitat de Campo Alegre.

Els equips de rescat han reiniciat aquest matí les recerques de les víctimes, que van haver de ser interrompudes per la falta de llum i per la dificultat d'arribar al lloc on hi havia l'autobús, un barranc amb frondosa vegetació. Els passatgers pertanyien a una comunitat evangèlica i es dirigien a la ciutat de Guaratuba, a l'estat de Paranà, per participar en un acte religiós a la nit, segons han confirmat les autoritats.

L'accident va passar en un revolt tancat de la serra Dona Francisca, una regió turística del nord de Santa Catarina. Les tasques de rescat, en què participen un centenar de persones, es van retardar perquè el lloc on va caure l'autobús és una zona de difícil accés i perquè no hi ha cobertura de telefonia mòbil. Nombroses ambulàncies i vehicles de la Policia i del cos de Bombers, a més d'un helicòpter, col·laboren en la recerca i rescat de les víctimes.

stats