Internacional 06/07/2018

El Papa agraeix a Open Arms l'esforç per rescatar migrants

El pontífex en una missa els milers de persones que han mort al Mediterrani

Agències
2 min
El papa Francesc durant la missa d'aquest divendres

Ciutat del VaticàEl papa Francesc ha dedicat aquest divendres unes paraules a les ONG que salven migrants al Mediterrani, entre elles la badalonina Proactiva Open Arms, a la qual ha agraït la feina que fa dient en espanyol que encarna "la paràbola del bon samarità". El pontífex ha fet aquestes consideracions en una missa celebrada a l'altar de la càtedra de la basílica de Sant Pere davant unes 200 persones, entre les quals hi havia desenes de refugiats i també persones que es dediquen a la seva assistència.

"Gràcies per encarnar avui la paràbola del bon samarità, que es va aturar a salvar la vida d'un home sense preguntar-li quina era la seva procedència, els seus motius o els seus documents. Simplement va decidir fer-se'n càrrec i salvar-lo", han estat les paraules exactes de Francesc.

El fundador i director de Proactiva Open Arms, Oscar Camps, i la monja manresana sor Lucía Caram han assistit a la cerimònia. Caram ha publicat un fotografia de la recepció al seu compte de Twitter.

El Papa ha animat totes les persones que rescaten migrants a continuar sent testimonis de l'esperança en un "món reticent a compartir". Mentre Itàlia tanca els seus ports a les ONG que salven la vida dels migrants i el seu ministre de l'Interior, Matteo Salvini, els compara amb els traficants, el Papa ha assegurat en la seva homilia que "l'única resposta sensata és la solidaritat i la misericòrdia".

Segons l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM), des d'inici d'any han perdut la vida al Mediterrani prop de 1.500 persones, 200 de les quals els últims dies en el naufragi d'embarcacions amb què intentaven arribar a Europa.

Francesc també ha denunciat la "temptació ben present en els nostres dies que es tradueix a tancar-se davant els que tenen dret, com nosaltres, a la seguretat i a una condició digna, i que construeix murs, reals o imaginaris, en comptes de ponts".

Han passat cinc anys des que el papa Francesc va escollir la petita illa italiana de Lampedusa, a tan sols 113 quilòmetres de les costes africanes i símbol del drama migratori, per al seu primer viatge. Però des de llavors les respostes "no han estat suficients", ha dit.

stats