Internacional 11/11/2020

Open Arms rescata 111 migrants en un naufragi en què han mort sis persones

L'ONG ha salvat més tard 64 persones que es trobaven a la deriva en una altra embarcació

Ara
2 min
Operació de rescat del centenar de migrants que han naufragat aquest dimecres al Mediterrani

BarcelonaL'ONG catalana Open Arms ha rescatat aquest dimecres, en dues actuacions diferents, 175 persones que intentaven arribar a Europa. En el primer salvament, l'entitat ha rescatat 111 persones que viatjaven en una pastera que ha naufragat en aigües internacionals prop de la costa de Líbia, però no ha pogut impedir que sis persones perdessin la vida en una nova tragèdia al Mediterrani central. Unes hores més tard, Open Arms ha rescatat 64 persones més d'una embarcació a la deriva.

L'ONG ha donat per acabada la primera operació de rescat al voltant de les 15.30 h, quan tots els supervivents i els cossos de cinc víctimes mortals ja eren a bord del seu vaixell de salvament, l'Open Arms. "L'equip de salvament treballa intensament per estabilitzar els casos més greus", ha explicat l'entitat a través de Twitter.

Segons Open Arms hi havia sis persones, entre les quals un noi jove i un nadó, que necessitaven ser ateses amb urgència. Minuts després, comunicaven que, malgrat els esforços per reanimar-lo, el nadó, un nen de sis mesos originari de Guinea, ha acabat morint abans que pogués ser evacuat d'urgència per les autoritats italianes, juntament amb les altres persones que estaven en estat greu. La resta de persones estan a l'espera de poder desembarcar en un port segur.

Open Arms tenia constància de la presència d'una pastera a la deriva al Mediterrani central des d'ahir, però no ha sigut fins a aquest dimecres quan, després d'hores de recerca, un avió de Frontex, l'agència de control de fronteres de la Unió Europea, els ha informat de la localització precisa de l'embarcació. A l'arribar-hi, explica l'ONG, ha repartit mascaretes i salvavides entre les persones que hi havia a bord, però llavors el terra de la barca ha cedit i totes han caigut a l'aigua. "Això és el que passa quan se'ls abandona al mar", ha lamentat el fundador d'Open Arms, Òscar Camps, en un tuit.

Tres rescats en dos dies

Tot seguit, l'Open Arms ha posat rumb a un altre punt del Mediterrani on tenia constància de la presència d'una altra pastera a la deriva. En aquest cas, l'ONG s'hi ha trobat 64 persones, que han pogut ser rescatades amb vida.

Dimarts a la nit l'ONG havia rescatat 88 persones, entre les quals dues dones embarassades, que navegaven en una barca de goma "molt danyada", amb gasolina vessada a l'interior i amb aigua que hi entrava. Aquest grup de refugiats encara no han pogut desembarcar, per la qual cosa ara mateix a bord de l'Open Arms hi ha 263 persones rescatades.

Ahir, 13 persones més, entre les quals un nen, van morir en un altre naufragi prop de les costes de Líbia.

stats