CONTACTES INTERNACIONALS
Internacional 01/09/2012

Oriol Pujol assistirà a la convenció demòcrata dels EUA per donar suport a Barack Obama

El líder de CDC assegura que comparteix "bona part dels seus ideals i demandes polítiques" i que hi aniria també per presentar Catalunya com una "nació europea"

Efe
1 min
"Serem un país més egoista"

BarcelonaEl secretari general de CDC, Oriol Pujol, es desplaçarà a la convenció del Partit Demòcrata dels EUA en suport de la reelecció de Barack Obama com a president nord-americà i amb la intenció d'aprofitar la cita per presentar Catalunya com una "nació europea". En un comunicat, Convergència ha assegurat que "la participació d'Oriol Pujol en la convenció respon a la voluntat de CDC d'aproximar-se a dirigents polítics internacionals".

I és que Oriol Pujol vol aprofitar aquest esdeveniment per explicar la realitat catalana i les mesures que està impulsant el Govern per fer front a la crisi econòmica, i en aquest sentit preveu mantenir contactes informals amb dirigents internacionals com "l'expresident Bill Clinton, l'exsecretària d'Estat Madeleine Albright o el senador John Kerry", segons CDC. La convenció del Partit Demòcrata se celebra els pròxims 4, 5 i 6 de setembre a Charlotte (EUA), i CDC està ultimant reunions amb representants del Congrés dels EUA i amb estats amb els quals Catalunya manté relacions i ha signat convenis de col·laboració.

"El Partit Demòcrata i CDC comparteixen, salvant les diferències de les respectives realitats polítiques, bona part dels seus ideals i demandes polítiques", diu la nota, que afegeix que la presència d'aquest dirigent en la convenció evidencia el suport de CDC a la reelecció d'Obama.

stats